METODA

Je li Vam poznato da je najviši vratni kralježak - ATLAS – kod skoro svih ljudi rotiran i​ iskošen? Ovakvo stanje dovodi do velikog broja tjelesnih i psihičkih smetnji i bolesti, a ono se može u potpunosti promijeniti!

Ovo otkriće je napravio Švicarac Dr. René – Claudius Schümperli E.M., koji je i sam bio bolno pogođen rotacijom i iskošenošću atlasa, te je između 1993. i 1996. razvio jedinstvenu metodu  A T L A S P R O F  I  L A X ®,  kojom se bezopasno i sigurno, najčešće samo jednom primjenom, dovodi atlas u najoptimalniji položaj.

Iskošen atlas uzrokuje, ovisno o kutu rotacije, smanjenje otvora lubanje i otvora kralježnice. Time su kralježnična moždina, razni živci i živčani putovi izloženi trajnom pritisku. Zbog rotiranog atlasa istovremeno su sužene i vertebralne arterije, karotide, jugularne vene i limfni putovi.


Ovjes - ravnoteža - upravljanje » Sve počiva na atlasu!

 

Trajni pritisak na kralježničnu moždinu, moždane živce, krvne žile i limfne kanale uzrokuje teške tjelesne i psihičke smetnje, poteškoće, bolesti i ovisnosti.

Budući da atlas ne nosi samo lubanju, već je odgovoran za OVJES, RAVNOTEŽU I UPRAVLJANJE kralježnicom i ljudskim kosturom, kada je rotiran i iskošen uzrokuje teške smetnje i promjene u držanju tjela.

Posljedica toga su simptomatske poteškoće i bolesti, npr. glavobolja i bolovi u zatiljku, ukrućen vrat, migrene, bolovi u leđima, oštećenja diskova, skolioza, pogrbljenost, ukliješteni moždani i kralježnični živci, različita dužina nogu uzrokovana kosom zdjelicom, bolovi u kukovima, koljenima, spuštena stopala, itd.